Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

frozen yogurt: hot or not ?

Μεγάλος ντόρος γίνεται τελευταία με όλα αυτά τα καταστήματα frozen yogurt που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο με ταχύτητα φωτός. Αν ήταν εδώ ο αδερφός μου θα μου έλεγε ''ναι, είχες και στο χωριό σου frozen yogurt'' και κατά ένα τρόπο έχει δίκιο.


Το παγωμένο γιαούρτι έχει γίνει μόδα στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια και την πρώτη φορά που το άκουσα με παραξένεψε. Έτσι αποφάσισα και εγώ να πάω να το δοκιμάσω αφού άκουγα από όλους πόσο τέλειο και νόστιμο είναι.


Με το που είδα ότι άνοιξε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη τραβολόγησα τις φίλες μου να πάμε να φάμε. Πήρα ένα μεσαίου μεγέθους γιαούρτι με κλασσική γεύση και έβαλα πάνω μερέντα και φράουλες. Ξετρελάθηκα!!! Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί ήταν και δροσερό και ελαφρύ γλυκό. 


Σε αυτό το σημείο να σας παραθέσω και την τιμή από αυτό το κουπάκι με το παγωμένο γιαούρτι. 4,50 ευρώ παρακαλώ! Εντάξει είπαμε ωραίο, αλλά δεν θα μας πιάσουν και τον κ*** μετά συγχωρήσεως. Μου φάνηκε λίγο ακριβό αν σκεφτείς ότι ένα παγωτό με 3 μπάλες (που σκας) στα fregio έχει γύρω στα 3,5 ευρώ.

Τελοσπάντων αντιπαρέρχομαι την τιμή και έρχομαι να σας μιλήσω για τα οφέλη και τη θρεπτικότητα του γιαουρτιού σε σχέση με άλλα γλυκά και το παγωτό. Φυσικά και είναι προτιμότερο να φάει κανείς ένα μικρό κουπάκι γιαούρτι ( χωρίς toppings εννοείται) και να βάλει μερικά φρούτα παρά να φάει ένα παγωτό ή κάποιο άλλο πιο παχυντικό γλυκό. Επί το έργον, 100 gr παγωμένο γιαούρτι έχει περίπου 110-120 θερμίδες ενώ 100 gr παγωτού 200-300 θερμίδες. Όσο για τα toppings? Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας έχει 100(!) θερμίδες και δύο κουταλιές της σούπας μπισκότο oreo άλλες 100. Με λίγα λόγια, καλύτερα να συνοδεύσουμε το γιαουρτάκι μας με φρούτα ή μελάκι. Αλλιώς στο τέλος θα καταντήσουμε το γιαούρτι μας σαν της επόμενης φωτογραφίας που μόνο γιαούρτι δεν είναι πλεόν!!


όχι και άσχημο ε? (χιχιχιχιχι)

Για να μην τα πολυλογώ δοκίμασα και εγώ δυο συνταγούλες στο σπίτι μιας και η μαμά διαθέτει και παγωτομηχανή!! Όσοι δεν έχετε, μην ανησυχείτε!! Γίνεται και ευκολότατα στην κατάψυξη!!

Πρώτη Συνταγή: 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2% + 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί (προσέξτε όμως μην το παρακάνετε και κόψει το γιαούρτι) και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες χτυπώντας το κάθε μισή ώρα με σύρμα για να μην κάνει κρυστάλλους.

Δεύτερη Συνταγή: 700 gr στραγγιστό γιαούρτι + 200 gr ζάχαρη + λίγο γάλα + 1 βανίλια. Τα χτυπάμε όλα αυτά μαζί για να λιώσει η ζάχαρη και όταν λιώσει τα βάζουμε στην κατάψυξη και βγάζουμε κάθε μισή ώρα και το χτυπάμε για να αφρατέψει.

Και έτοιμο!!! Καλή σας όρεξη και πολλά φιλάκια!!!

4 σχόλια:

  1. Αχ γιατί τώρα έπρεπε να δω αυτό το ποστ? Θέλω froyo επειγόντως χεχεχε Μάλλον θα πάω να φτιάξω με την τέλεια συνταγή σου. Ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Δεν θα πω ψέματα...την ιδέα για το blog την έκλεψα από έναν άλλον, που την έκλεψε από έναν άλλον και την έκλεψε από έναν άλλο.Επειδή θα πάθαινα νευρικό κλονισμό αν δεν τα έλεγα κάπου δημιούργησα αυτό blog.Πιο νευρική και φωνακλού πεθαίνεις!Εμμονή με το θέατρο και τα γλυκά.Αγαπώ τους ανθρώπους με μεγάλα όνειρα!